Tehnologie / Aparatură

Microscop

Microscopul dentar este un aparat ultra-modern care permite efectuarea tratamentelor endodontice și micro-chirurgicale, cu o acuratețe sporită, rezultând o rată de eșec a tratamentelor mult mai mică deoarece acesta oferă o vizibilitate mult mai bună asupra câmpului operator. Imaginea oferită de microscop este mărită și foarte clară, culorile dintelui fiind bine evidențiate. Un dinte nu este doar alb, poate avea mai multe nuanțe: gri, alb opac sau gălbui. Fiecare culoare poate fi asociată cu un simptom, respectiv cu o cauză. Microscopul este cel mai des folosit în retratarea dinților, efectuându-se retratamentele endodontice, dar poate fi folosit cu succes si in chirurgie, protetica si odontoterapie.

Tehnologie / Aparatură

PRF

PRF (Fibrină bogată în plachete) se bazează pe centrifugarea sângelui recoltat de la pacient, de unde se obține un cheag de fibrină ce conține majoritatea trombocitelor și a leucocitelor din sânge. PRF accelerează vindecarea atât a țesutului mucozal cât și a țesutului osos.

Tehnica A-PRF (Advanced Platelet Rich Fibrin) este o metodă revoluționară prin care se obține o membrană gelatinoasă din sângele pacientului cu ajutorul procedeului de centrifugare. Membrana are un conținut bogat de trombocite, proteine de legare și factori de creștere care, în zona în care este introdusă, accelerează și stabilizează procesul de vindecare. Avantajul acestei proceduri îl reprezintă faptul că sunt folosite doar resursele din propriul organism, fără a exista compuși chimici care pot fi alergeni. La clinica Prodentis folosim cu succes această tehnică în procedurile chirurgicale, iar pacienții sunt extrem de fericiți să vadă că recuperarea este mult mai rapidă și mai puțin dureroasă.

Tehnologie / Aparatură

Baia cu ultrasunete

Special pentru sterilizarea și dezinfectarea corectă a ustensilelor pe care le utilizăm în tratamentele stomatologice și chirurgicale, baia cu ultrasunete este un aparat foarte util. Acesta ajută la prelungirea duratei de viață a instrumentelor medicale, îndepărtând resturile microscopice care se depun la articulațiile acestora și care altfel sunt de greu de îndepărtat.

Este dotat cu un coș interior în cuvă, de obicei metalic (însă poate fi și de plastic), fiind foarte util pentru îndepărtarea facilă a instrumentelor din baia cu ultrasunete. Cu ajutorul lui ne asiguram ca instrumentele sunt curatate dupa cele mai inalte standarde.

Tehnologie / Aparatură

Apex locator

Apex locatorul este un dispozitiv electronic modern utilizat în endodonție pentru a determina poziția constricției apicale ( vârful rădăcinii) și pentru stabilirea lungimii canalului radicular. Astfel, medicul stomatolog poate efectua tratamente edodontice precise, cu o rată de eșec foarte mică. Un dinte tratat corect poate rezista pe arcadă o perioadă asemănătoare cu cea a unui dinte sănătos.

Tehnologie / Aparatură

Micromotorul endodontic

Micromotorul endodontic este un aparat modern care foloseste mișcări de rotație pentru curățarea canalelor radiculare ale dinților. Ele sunt de un mare ajutor medicilor care pot face mai ușor și mai eficient tratamentul canalului radicular, scurtând astfel timpul pe care pacientul îl petrece pe scaunul stomatologic. Alături de microscop și de sistemul de condensare verticală la cald, micromotorul endodontic oferă clinicienilor capacitatea de a trata chiar și cei mai dificili dinți cu succes.

Tehnologie / Aparatură

Instrumente endodontice speciale

Condensarea verticală la cald este o metodă modernă de obturare tridimensională a canalelor radiculare. Folosind gutapercă încălzită și instrumente endodontice speciale, închiderea canalelor este asigurată și sunt oferite rezultate cât mai predictibile și bune pe termen lung.

Noi, echipa Prodentis, folosim cele mai moderne tehnologii pentru a asigura o vizită la stomatolog cât mai plăcută și pentru ca rezultatele finale să va întreacă așteptările.

Tehnologie / Aparatură

Autoclav

Autoclavul este un dispozitiv conceput pentru sterilizarea diferitelor instrumente chirurgicale, dentare, echipamente utilizate în cabinetul de medicină dentară. Mai mult decât atât, datorită dezvoltării tehnologiei, autoclavele sunt acum mult mai mici decât erau, în același timp, continuă să-și dezvolte capacitățile, de exemplu, sunt mai rapide și mai ușor de utilizat. Ele sunt o parte esențială a echipamentelor din orice cabinet stomatologic deoarece sterilizarea eficientă este baza funcționării igienice și sigure a unui cabinet medical dentar .

Autoclavul este un rezervor încălzit închis ermetic, utilizat pentru procesul de sterilizare. Datorită pereților groși din interiorul camerei sale, se poate menține o presiune ridicată și este crucial pentru aplicarea unei temperaturi mai ridicate, care asigură o sterilizare mai eficientă. În plus, condensarea vaporilor de apă duce la eliberarea de energie, care elimină complet microorganismele dăunătoare.

Datorită structurii sale, autoclavul sterilizează utilizând presiune înaltă și căldura umedă care ucid microorganismele, inclusiv virusurile, bacteriile periculoase și toate formele lor de spori. Utilizarea acestui aparat sub presiune cu abur reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de sterilizare.

Sterilizarea prin definiție este procesul de distrugere a tuturor formelor vii de microorganisme, inclusiv a formelor de spori. Se poate realiza fizic, chimic sau mecanic. Un instrument care este steril – adică după un proces de sterilizare – este complet sigur pentru corpul uman. Pentru ca sterilizarea să fie eficientă, materialul trebuie să fie pregătit în mod corespunzător, procesul în sine trebuie să fie efectuat corect, iar instrumentele trebuie depozitate în mod corespunzător după sterilizare.
La clinica stomatologică Prodentis Clinic suntem foarte atenţi la modul în care efectuăm dezinfecţia şi sterlizarea fiecărui instrument în parte pentru a oferi pacienţilor noştri siguranţa de a fi trataţi într-un mediu cât mai curat, igienic şi 100% steril.

Tehnologie / Aparatură