Copiii și vizita la stomatolog este o combinație care poate fi destul de greu de realizat. De aceea acordăm o mare atenție și grijă în comunicarea cu micuții nostri pacienți pentru a fi siguri că se simt cât mai bine atunci când vizitează cabinetul nostru stomatologic.

Prima vizită trebuie să fie o introducere prietenoasă în cabinet, să fie relaxant iar copilul să se simtă în siguranță. Fiind de multe ori agitați, curioși și plini de energie, este important ca micuții să nu se simtă în pericol, să nu își dezvolte frici care mai apoi să îl facă să stea departe de medicul stomatolog.

Este necesară o îngrijire serioasă a dinților de lapte?…Răspunsul este ,,Da!”…Este esențial ca cei mici să fie învățați și îndrumați de către părinți, sub atenta observare a medicului stomatolog, să își îngrijească dințișorii, deoarece aceștia au o tendință spre a dezvolta leziuni carioase mult mai repede, smalțul fiind mai subțire și mai puțin rezistent în fața bacteriilor. Astfel, micul pacient riscă să aibă de suferit pe termen lung. Simpla igienă dentară de acasă, care poate fi transformată într-o joacă împreuna cu părinții, nu este de neglijat. Pentru a ține sub control distructia timpurie a dinților de lapte, echipa Prodentis Clinic va aprecia statusul real al dinților copilului dumneavoastră, cu răbdare și grijă, și le poate oferi tratamente stomatologice complexe.

Pentru stomatologia pediatrică, vă oferim urmatoarele servicii:

-Educație sanitară (părinții sunt informați cum să-și îndrume copii spre o îngrijire corectă a danturii)

-Îngrijire preventivă (igienizare, fluorizare, controale periodice)

-Tratarea cariilor dentare simple și a cariilor complexe cu afectarea nervului;

– Îndepărtarea dinților irecuperabili sau la momentul exfolierii;

– Îngrijire ortodontică; aparate mobile și fixe;

– Tratarea traumatismelor (leziuni ale maxilarelor, dinți fracturati, luxați sau dinți pierduți din cauza unor lovituri)

– Anestezie pentru copii (tratarea micilor pacienți cu anestezie locală, la nivelul cavității orale, sau prin sedare intravenoasă)

 

PREVENȚIA ESTE SOLUȚIA

Un copil trebuie adus la medicul stomatolog o dată la 6 luni, începând cu primul dințisor erupt pe arcadă. Realitatea este adesea, din păcate, cu totul alta. Mulți părinți merg la stomatolog doar în momentul în care copilul simte jenă, durere, sau chiar îi este afectată calitatea vieții. Îngrijirea dentară a dinților copiilor și periajul corect realizat sunt foarte importante. Această îngrijire timpurie creează bazele sănătății orale de mai târziu. Dinții temporari dictează semnificativ plasarea și creșterea dinților definitivi.

Atunci când dinții copilului sunt extrași prematur, acest lucru poate avea un efect negativ asupra erupției corecte a dintelui succesor. Prin urmare, este important să vă asigurați că nu se neglijează dentiția temporară chiar dacă aceasta se schimbă. Acesta este motivul pentru care medicii noștri stomatologi și asistenții au mare grijă să le explice copiilor și părinților lor cum ar trebui să arate îngrijirea dentară corectă.