Uneori denumită chirurgie dento-alveolară sau chirurgie oro-maxilaro-facială, chirurgia orală este o specialitate stomatologică axată pe diagnosticul și tratamentul bolilor, defectelor și altor probleme care afectează fața, maxilarul și gura. Mai precis, chirurgia orală se referă la o intervenție chirurgicală în teritoriul cavității bucale, cum ar fi o extracție dentară. Pentru a corecta alinierea și alte dizarmonii de forma și poziție ale maxilarului, se aplică domeniul ce este cunoscut sub numele de “chirurgie ortognată”.

Dacă aveți nevoie de o extracție mai complexă a dinților, reabilitare orala folosind implanturi dentare sau tratament pentru boala parodontală avansată, echipa noastră de profesioniști stomatologi cu înaltă calificare vă sta la dispozitie. Următoarele servicii de chirurgie orală sunt disponibile în clinica Prodentis Clinic din Piatra-Neamț:

  • Extracții dentare

Un stomatolog poate recomanda o extracție a dinților dacă un dinte este prea distrus de boala carioasă pentru a putea fi salvat, are o poziție de eruptive necorespunzătoare sau dăunează dinților, oaselor și nervilor din jur. De asemenea, extracțiile pot fi necesare pentru a atenua supraaglomerația sau pentru a face loc mișcării dinților în timpul tratamentului ortodontic. Folosind cele mai noi tehnici dentare, stomatologii noștri sunt capabili să facă procesul de extracție cât mai ușor și confortabil pentru pacienții noștri.

  • Tratamentul bolilor parodontale

Boala gingiilor este principala cauză a pierderii dinților la adulții cu vârsta peste 35 de ani. În timp ce gingivita ușoară poate fi controlata în mod normal cu o igienă orală corespunzătoare și curățări dentare regulate, boala parodontală avansată necesită un tratament mai agresiv pentru a preveni deteriorarea oaselor și a țesutului care susțin dinții. Chirurgia parodontală, utilizarea grefelor gingivale sau osoase, detartrajul si chiuretajul parodontal, sterilizarea santurilor si pungilor parodontale sunt doar câteva dintre metodele pe care le putem folosi pentru a îmbunătăți sănătatea gingiilor tale.

  • Examinarea și diagnosticarea cancerului oral

Cancerul oral este cel mai adesea asociat cu consumul de tutun, acesta se poate dezvolta și la persoane care nu au fumat niciodată. Până la apariția simptomelor, cancerul este, de obicei, destul de avansat. Controalele periodice efectuate de un profesionist stomatolog și radiografiile sunt cea mai bună modalitate de a identifica anomaliile în primele etape, când prognosticul pentru un tratament de succes este mai mare. În timpul consultului, stomatologul vă va examina buzele și tegumentele din jur, limba și mucoasa gurii pentru eventualele leziuni. Dacă se constată o zonă suspectă, poate fi efectuată o biopsie pentru a confirma diagnosticul și apoi luate măsurile necesare în vederea tratamentului.

  • Tratamentul patologiei orale

Oasele, mucoasa gingivala și glandele asociate cavitatii orale pot dezvolta o varietate de afecțiuni complexe ce necesită tratamente chirurgicale, medicamentoase sau de altă natură. Profesioniștii noștri din domeniul stomatologic, specializați în tratamentul unor afecțiuni dentare patologice neobișnuite, vă pot ajuta să vă redobândiți sănătatea orală.

  • Implanturi dentare

Implanturile dentare sunt o soluție permanentă a dinților lipsă ce imită în proporție de 90% funcțiile și estetica dintelui natural. Spre deosebire de protezele ce stau pe gingii, implanturile sunt ancorate la maxilar. După ce se inserează un surub din titan în interiorul osului, acesta este apoi acoperit cu o coroană de porțelan creată cu grijă pentru a completa dinții naturali.

Care este costul chirurgiei orale în clinica noastră?

Vă vom oferi o prezentare a costului preconizat al tratamentului dumneavostră în urma consultatiei. Complexitatea problemelor dentare, tipul de tratament necesar și tipul de beneficii oferite de planul dumneavostră de asigurare vor determina costul final. Oferim opțiuni de finanțare flexibile pentru a vă ajuta să gestionați orice cheltuieli din buzunar.